Doula in Amsterdam

2017, wat was je mooi

Daar is ie dan, de laatste dag van het jaar. Ik ben mijn goede voornemen alvast een paar dagen voor het nieuwe jaar gestart en zit al twee dagen heerlijk te cocoonen in mijn zusje haar huis (net vakantie!) en ben van alle rust hier aan het genieten. Lekker, zonder afleiding die ik in mijn eigen huis zou hebben: nog even de was doen, dat fotolijstje ophangen of de stofzuiger door het huis halen. Ha, mooi niet nodig! Geheel in luie stijl krijgen jullie deze blog daarom in het Nederlands, lekker makkelijk. Komtie…De eerste maanden van 2017 stonden in het teken van nieuwe dingen leren. Als een spons zuig ik alle informatie op die me wordt aangeboden en ik blijf me graag verrijken met nieuwe kennis en skills. Een business course, zwangerschapsmassagecursus, belly binding, ademhalingsworkshop en een yoga nidra teacher training stonden op het programma. Uiteraard was er genoeg tijd voor het begeleiden van een aantal moeders bij de zwangerschap en bevalling, waaronder een prachtige badbevalling in het Kraamhotel in Amsterdam en een thuisbevalling in bad van een dierbare ‘return client’.

Prive zwangerschapscursus Amsterdam

Review zwangerschapscursus alleenstaande moeder Amsterdam
 

Daarnaast was ik druk bezig met het opzetten van de zwangerschapscursus 2 Handen Op 1 Buik, speciaal voor alleenstaande moeders in Amsterdam. Want vanaf april was de volle focus op deze zwangerschapscursus waar vijf fantastische vrouwen aan mee deden. Om de week vertelde ik hen uitgebreid over de zwangerschap, bevalling en periode daarna en bakte ik lekkere, gezonde snacks voor in de pauzes. Het was telkens weer een feestje!Met zo’n volle agenda moet je ook dingen loslaten en zo droeg ik in april het penningmeesterschap voor de Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula’s (NBvD) aan twee collega’s over. En zoals dat gaat in mijn leven vult die plek zich sneller in dan ik me kan beseffen want ik werd gevraagd om les te komen geven bij de cursus van Truus Gale. Zij geeft al jaren een geweldige zwangerschapscursus in het Engels, speciaal voor expats, en kon wel wat extra hulp gebruiken. Een kans die ik met beide handen aangreep natuurlijk!

“Denise, zwanger Amsterdam heeft jou nodig!”

In mijn achterhoofd klonk al vanaf het begin van het jaar steeds een stemmetje dat me vertelde dat het vanaf de zomer druk zou worden en bam, ja hoor, in de week van 21 juni kwamen er ineens 3 aanvragen binnen. En ze bleven komen. Ik werd zowel gevraagd als geboortedoula, maar ook als postnatale doula in Amsterdam maar ook in Noordwijk.

De zomer werd nog drukker toen mijn lieve collega Maartje mij belde en de wijze woorden sprak “zwanger Amsterdam heeft jou nodig”. In juli en augustus stond ik als back-up doula nu ook op wacht voor haar cliënten. De zomer was dus een groot geboortefeest met al die baby’s die geboren werden.
Na een aantal privé lessen bij mensen thuis was het tijd voor mijn eerste yoga nidra groepsles bij Bluebirds (ZO spannend, maar o zo leuk!). Heerlijk om mensen die ontspanning en reis naar en door hun innerlijke zelf mee te geven.

Omdat ik al even (lees: paar maanden) niets had bijgeleerd werd het weer tijd voor een cursus. Dit keer bij mijn ontzettend lieve doula trainer en coach Jacky Bloemraad-De Boer. Wat zij me allemaal leert over voeding, kruiden en suppletie tijdens de zwangerschap en in de kraamperiode is ge-wel-dig. De kennis kon ik meteen in praktijk brengen bij mijn cliënt die mij had gevraagd om als postnatale doula nog 3 weken na de bevalling te komen helpen. In september was het even wat rustiger op beval-vlak, maar wederom werd die ruimte in mijn agenda al snel gevuld. Waarom we de

Yoga Nidra Amsterdam
Yoga Nidra Amsterdam

match nu pas zagen weten we allebei ook nog steeds niet, maar mijn lieve vriendin Aline vroeg mij om bij haar bedrijf MOM&CO zwangerschapscursussen te komen geven. Hallo, natuurlijk wilde ik dat! En toen ik een cursus had meegelopen al helemaal. Deze cursus waarbij hypnobirthing technieken worden gecombineerd met praktische informatie en een grote dosis humor en positiviteit is echt een must voor elke zwangere en partner.Ook was er in september lekker tijd voor wat privé zwangerschapscursussen aan huis, rebozo sluitingsrituelen en (gek genoeg) een aantal sessies met cliënten waarvan de baby in stuit lag. Dus de Moxa sticks, rebozo en Spinning Babies handleiding mochten de kast uit en hun magie doen. Score: 75% van de baby’s is gedraaid :)!

Hypnobirthing zwangerschapscursus Amsterdam
Hypnobirthing zwangerschapscursus Amsterdam

Het najaar zette in en dan is het zo fijn om naar binnen te keren. Tijd dus om mezelf weer even op te sluiten tijdens een ‘staycation’, tja je moet wat als je op wacht staat voor een aantal bevallingen, en me te storten op de nieuwe workshops voor alleenstaande moeders. Eentje gericht op de zwangerschap & bevalling en eentje op de periode na de bevalling. Want zeker weten dat je je daar ook goed op kunt voorbereiden!

Nog even gauw een tripje naar Londen voor de Maternity birthworkers conference. En een ontzettend leuke fotoshoot met een oud client, Aline en lieve vriendin Nina Olivari voor Kiind Magazine. Ik was net op tijd terug want in november leken alle baby’s ineens vroeg te komen, maar brachten veel nieuwe ervaringen op mijn pad. Zo mocht ik op de OK mee voor de geboorte van een prachtig mooi meisje via een keizersnede en even later was ik getuige van de geboorte van een prachtige tweeling. Waar ze in november zo snel kwamen, waren er in december ineens een hoop aanvragen voor massages om de weeën te proberen op te wekken en de baby’s naar buiten te lokken ;). En ik kon tussen die afspraken door nog weer wat bijleren, dit keer de Thaise massage voor vrouwen na de bevalling: de Blije Mama Massage!

Op de valreep werd er deze week nog een baby geboren waarmee ik ineens heel rustig Oud&Nieuw kan vieren vanavond. Fijn!

 

 

Foto's Kiind door Nina Olivari Doula Denise Amsterdam
2018 belooft…

Na dit enerverende, drukke jaar is het tijd om in 2018 meer te focussen op de dingen waar ik echt blij van word en die me energie geven. Wat kunnen jullie zoal verwachten?
• Volgens de Ouders van Nu wordt bevallen met een doula een van de trends van 2018, dus dat belooft veel begeleidingen als geboortedoula! Er staan er al 6 in de planning, maar hoe meer baby’s hoe meer vreugd.

• Omdat mijn hart ook ligt bij het koken en bakken van voedzame, lekkere maaltijden wil ik daar heel graag meer mee doen. De cursus orthomoleculaire zorg in de zwangerschap die ik in november volgde was daarvoor een perfect startpunt en krijgt zeker een vervolg. Hier kunnen mijn postnatale doula cliënten zeker weten van profiteren!

• Heel veel fijne lessen bij de zwangerschapscursussen van MOM&CO, Truus of vanuit Doula Denise privé, ontspannen in je eigen huis of bij de 2 Handen Op 1 Buik cursus voor alleenstaande moeders.

Massages, yoga nidra lessen en andere verwennerij tussendoor is altijd feest. Dus ook daarvoor hoop ik dat jullie mij weten te vinden.

• Veel blogs & hopelijk net zulke mooie reviews als vorig jaar!

Blije mama massage Amsterdam3

Wat een heerlijk vooruitzicht, dit nieuwe jaar dat voor de deur staat. Ik heb er zin in om met al die blije mama’s, papa’s en baby’s te mogen werken. Neem zeker contact met mij op als je onderdeel uit wilt maken van mijn sprankelend 2018 :)! 

Doula new year 2018
Doula new year 2018
douladenise.nl draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders