Doula in Amsterdam

Doula Denise

Geboorte geven is iets groots, bijzonders, magisch soms. Wat een ontzettende eer is het telkens weer om door aanstaande ouders bij de geboorte van hun baby te worden uitgenodigd. Als sinds ik kind was fascineerde het me dat een lichaam een baby kan laten groeien en dat het zich dan opent om de baby geboren te laten worden. Een passie die ik met mijn moeder deel.

Toch koos ik er na de middelbare school voor om een andere kant te onderzoeken, de criminaliteit. Ik rondde de universitaire opleidingen forensische criminologie en strafrecht af en ging aan de slag in de forensische psychiatrie. Ook de tbs-wereld is heel fascinerend, kan ik je vertellen, maar toch trok die geboorte-wereld nog meer mijn interesse.

Ik stuitte op het fenomeen doula’s en terwijl ik las wat dit beroep inhoudt maakte elke cel in mijn lichaam me duidelijk: dit ben jij! Ik luisterde hiernaar en startte de opleiding tot doula in 2014.

Een tijdlang heb ik het werk als doula gecombineerd met het werk als projectmanager in de forensische psychiatrie. Maar mijn doula-praktijk werd steeds drukker en ik wist: mijn hart ligt bij zwangere vrouwen. Hen bijstaan, soms met en soms zonder partner, tijdens een van de meest bijzondere momenten in hun leven is wat ik wil.

Inmiddels heb ik duizenden ouders voorbereid op de bevalling en honderden baby’s geboren zien worden bij geboortes in alle soorten en maten: medische bevallingen, badbevallingen, stuitgeboortes, keizersnedes, tweeling-geboorte, thuis, in het kraamhotel of ziekenhuis. Maar het blijft telkens weer overweldigend. Dit verveelt nooit, wat een prachtig werk heb ik!

Ben je nieuwsgierig naar wat voor persoon ik ben? Mensen omschrijven mij als een nuchter, zorgzaam en rustig persoon. Die rust neem ik mee bij de geboortes en wordt bij veel reviews genoemd door ouders die ik in het verleden heb begeleid.

Verder ben ik zo’n persoon die nooit is uitgeleerd. Je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb er een cursus of opleiding voor gevolgd: NLP, Yoga Nidra, Spinning Babies, Ayurvedisch koken (koken en bakken is een van mijn andere passies), massage, mindful bevallen en nog veel meer. Die kennis komt goed van pas en helpt me, samen met de inhoud van mijn ‘Mary Poppins’ doula-tas, om de perfecte begeleiding op maat te kunnen bieden tijdens een bevalling.

Ik ontmoet je graag om verder kennis te maken 🙂

“Denise is heel lief en zorgzaam en ze kan zich goed inleven. Daarnaast is ze ook erg deskundig, ze heeft veel kennis, is op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn en laat je vrij in je keuzes. Ze heeft mij erg goed geholpen met het voorbereiden op de geboorte van mijn zoontje!”
-NINA
douladenise.nl draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders