Doula in Amsterdam

* Vanwege mijn eigen zwangerschap neem ik in 2024 geen clienten aan voor geboortebegeleiding *

Vertrouwen

Rust

Kracht

Jouw wensen centraal

Doula begeleiding tijdens de geboorte

Zo’n bevalling is best een klus en kan spannend zijn. Het wordt niet voor niets vergeleken met het rennen van een marathon. Daar moet je je 1) goed op voorbereiden en 2) geweldige support bij hebben. Het is een eer om onderdeel uit te maken van dat team en mijn kennis en ervaring van meer dan 200 geboortes in te kunnen brengen.

Ga je bevallen in een drukke stad als Amsterdam? Helaas is het zo dat verloskundigen en artsen in het ziekenhuis hun handen vol hebben aan alle vrouwen die daar komen voor de geboorte van hun kind. Ze moeten hun aandacht verdelen. En bij een wisseling van dienst staat er dan ineens een nieuw team aan je bed. Daardoor kun je je best verloren voelen. Als doula bied ik jou continue begeleiding zodat je altijd een bekend gezicht bij je in de buurt hebt die jouw wensen kent.

Daarom dus een doula!

“Ik heb Denise leren kennen tijdens een zwangerschapscursus die zij gaf. Denise heeft in haar begeleiding een zachte, maar ook nuchtere en praktische benadering. Dit sprak mij erg aan. Toen ik een aantal maanden later zou worden ingeleid voor mijn bevalling, besloot ik om een doula erbij te vragen. Ik hoefde niet lang na te denken wie dat zou worden: Denise. Mede dankzij haar coaching kijk ik terug op een hele mooie, bijzondere en ook soepele bevalling. Denise pakte waar nodig de regie en hielp mij om tussen de weeën goed te ontspannen.”
-LINDE

Werkwijze

In al mijn pakketten is een kennismakingsgesprek, het 24/7 op wacht staan vanaf week 38 van de zwangerschap (waarbij ik zorg dat ik binnen een uur bij je ben als de bevalling is begonnen) plus de continue begeleiding bij de geboorte inbegrepen. Ik kom wanneer je mij erbij wilt hebben en vertrek pas als je weer rustig bent bijgekomen van de bevalling. Als je dat wilt kun je een geboortebal en/of GeboorteTENS lenen. En natuurlijk kun je me altijd bellen, mailen of Whatsappen met vragen tussendoor. Daar ben ik voor!

Om elkaar beter te leren kennen zien we elkaar na het kennismakingsgesprek een aantal keer voor de bevalling. Tijdens deze afspraken kletsen we bij over het verloop van de zwangerschap en de aanstaande geboorte en kunnen we daarnaast ook wat praktische zaken doornemen. Zo staat de bespreking van de geboortewensen (bevalplan) op de agenda van een van de afspraken. Jouw wensen horen centraal te staan tijdens de geboorte, dus ik hoor graag wat de wensen zijn zodat we er samen voor kunnen zorgen dat die zoveel mogelijk in vervulling komen.

Tijdens de andere afspraak nemen we de laatste dingen door voordat ik op wacht ga, daarbij laat ik jouw (geboorte-) partner zien welke massage- en ontspanning technieken ik vaak inzet, zodat hij/zij weet hoe je het beste ondersteund kan worden. Dat maakt tevens dat we een team kunnen vormen om jou samen door elke wee te coachen.

Uitgebreide begeleiding

Mocht je het fijn vinden om naast de twee standaard afspraken vaker met mij samen te werken, dan kun je kiezen voor een van de meer uitgebreide pakketten. Bij het Wise Mama pakket zit een privé zwangerschapscursus bij jullie thuis inbegrepen. Deze cursus pas ik uiteraard aan jullie wensen aan. Perfect als refresher bij een tweede of derde zwangerschap of als je liever niet aan een groepscursus deelneemt.

Bij het Bliss Mama pakket zitten twee extra afspraken inbegrepen, die je tegen kortingstarief van 99 euro ipv 125 euro per afspraak bij mij boekt. De invulling van deze extra afspraken mag je zelf bepalen. Kies je voor een extra goede voorbereiding van je lichaam, door het boeken van een Spinning Babies consult of wil je juist meer werken met de mind in een Yoga Nidra sessie? Hieronder vind je een aantal ideeën voor de invulling van die afspraken.

Work that body

Zorg dat je lichaam in optimale conditie is voor een spoediger verloop van de bevalling. Deze (Spinning Babies) oefeningen zorgen voor ruimte en balans in jouw bekken en baarmoeder. Ook ideaal voor baby’s in dwars- of stuitligging!

Nutrilicious

Als orthomoleculair voedingsdeskundige weet ik hoe belangrijk het is om jouw lichaam van de juiste voedingsstoffen te voorzien voor een blije en gezonde baby. Ik geef je graag een leefstijl- en voedingsadvies op maat voor een goede zwangerschap en kraamtijd.

Master your mind

In een yoga nidra sessie werken we met het onderbewustzijn en bereiden we die voor op de geboorte. Daarbij gebruik ik onder andere een krachtige visualisatie; een techniek die ook gebruikt wordt bij hypnobirthing.

Baby come out massage

41 weken zwanger en nog geen baby in zicht? Eens zien of deze massage werkt! Bij de massage van de onderrug en voeten combineer ik een aantal technieken; Chinese cupping, moxa, acupressuur en aromatherapie.

Plan ahead

Een goede planning is het halve werk! Ik help je bij het opschrijven jouw wensen voor de geboorte en werk daarnaast met je aan het opstellen van een postpartum plan voor de periode na de geboorte.

Coaching

Een luisterend oor, bemoedigende woorden, een knuffel of in vertrouwen je verhaal aan iemand vertellen. Ik help je graag met de vragen die je hebt of de problemen waar je tegenaan loopt.

Pakketten

Happy Mama

€877

*Zwangerschapsbegeleiding*

Dit pakket is geschikt als je meer wilt leren over ontspanningstechnieken zoals ademhaling of hoe je partner je kan ondersteunen tijdens de geboorte.

Bliss Mama

€1777

*Geboortebegeleiding*

Perfect als je van mijn wijsheid gebruik wilt maken om jezelf en je partner voor te bereiden en daarnaast persoonlijke begeleiding wilt hebben op de grote dag zelf.

Divine Mama

€1977

*Geboortebegeleiding*

Wanneer je je tot in de puntjes wilt voorbereiden en het complete pakket aan kennis en ervaring wilt ontvangen tijdens de zwangerschap en de bevalling.

Geen onverwachte extra kosten, al mijn pakketten zijn alles inclusief: BTW, taxi kosten, reiskosten, over-uren et cetera.

Enkel wanneer ik buiten Amsterdam moet reizen reken ik een kilometervergoeding van 0,29 cent.

“Dankzij Doula Denise kijken wij terug op de mooiste ervaring in ons leven tot nu toe. Ik weet voor mezelf bijna zeker dat ik heel anders op mijn bevalling terug had gekeken als Denise er niet voor ons was geweest! De rust die ze uitstraalt, haar professionaliteit en kennis gaven ons een heel warm en vertrouwd gevoel, waardoor ik me volledig kon focussen op de komst van onze zoon. Mochten we in de toekomst nogmaals in verwachting zijn, dan doen wij zeker weer een beroep op Denise!”

-FANNY

Boek een kennismakingsgesprek in

douladenise.nl draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders